Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker
Fotky:

Guláš starého pastevce

Ingredience:
600 g hovězího masa (kližka nebo plec), 90 ml oleje, 200 g cibule, 1 lžička červené papriky, 1 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 čerstvá chilli paprička, 2 krajíce chleba, 1 čerstvá paprika, 1 papriková klobása, 50 g pórku
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na polovině oleje na pánvi. Zbylý olej nalijeme do kastrolu a necháme rozpálit. Přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky a mícháme, než nám zezlátne. Kastrol stáhneme ze sporáku a cibuli zaprášíme paprikou. Přidáme opečené maso a promícháme,olej z opékání masa si necháme na opečení zeleniny s klobásou. Kastrol vrátíme na plotnu a přidáme protlak,na plátky nakrájený česnek, sůl, pepř a půl chilli papričky (nebo mleté chilli), krátce opečeme,zalijeme vodou, přivedeme k varu a dusíme. Krajíce chleba bez kůrky namočíme cca na půl minuty do studené vody. Když začne maso měknout, krajíce vymačkáme a rozdrobíme do guláše. Maso dusíme doměkka. Papriku a zbylou chilli papričku nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka. Vše krátce orestujeme na výpeku z masa a těsně před koncem vaření vmícháme do guláše. Očištěný pórek a zbylou cibuli nakrájíme na kolečka. Guláš rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulí a pórkem.
Podáváme s houskovými knedlíky, rýží nebo chlebem.

Ohodnoťte tento recept:

Děkujeme za Váš hlas....

  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.83 Hodnoceno: 26898 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz