Seminář zpracování hovězího masa a prodej ze dvora
|
|
Na tradičním semináři před výroční členskou schůzí se letos představili sice jen dva hlavní hosté, to však rozhodně neubralo na atraktivitě tohoto semináře, spíše naopak. V první praktické části, která se konala v bourárně Statku Mitrov, známý pražský řezník pan František Kšána ml. velice poutavou formou během bourání zadní čtvrti vysvětloval, jak správně zpracovávat hovězí maso a následně ho v co nejvyšší kvalitě distribuovat koncovému spotřebiteli. Díky nečekaně velkému zájmu jsme byli nuceni skupinu rozdělit na dvě party, a tak pan Kšána ochotně svojí přednášku zopakoval hned dvakrát.
Enormně vysoký zájem byl rovněž i o teoretickou část semináře, ve které se Ing. Pavel Smetana, Ph.D., zaměřil na technologické a legislativní požadavky související zejména s prodejem masa ze dvora. Závěr pak patřil stručnému představení aktivit Mitrovského statku, díky kterému jsme mohli praktickou část semináře uskutečnit. Za to jim, ale také všem aktérům a zúčastněným chovatelům, patří velké poděkování. Jsem si jistý, že se shodneme, že tento seminář patřil k nejvydařenějším, jaké nás svaz kdy zorganizoval.
Krátké informativní video ze semináře si můžete prohlédnout ZDE.
Krátké informativní video ze semináře si můžete prohlédnout ZDE.