Mleté hovězí v bramboráku
Tento recept by vám neměl zabrat příliš mnoho času. Doba přípravy by měla být maximálně 60 minut, což je už samo o sobě lákavé pro ty, kteří nemají čas a nebo neradi tráví v kuchyni volný čas.
Ingredience:
Na 4 porce budeme potřebovat: hovězí mleté maso – 400 g (může být smícháno s jiným druhem masa), cibule – 2ks, olej rostlinný - podle potřeby (případně sádlo), paprika sladká – trochu, pikantní salám - 80 g, paprika zelená - 1 ks, kečup jemný - 3 lžíce, sůl – špetka, pepř černý – špetka, brambory - 600 g (oloupané), mouka pšeničná hladká - 140 g, mléko polotučné - 7 cl, vejce - 1 ks, česnek - podle chuti, majoránka – trochu
Postup:
Jednu cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Posypeme je mletou paprikou, podlijeme trochou vody a dusíme asi čtvrt hodiny, až se téměř všechna voda odpaří. Přidáme papriku nakrájenou na nudličky, kečup, sůl, pepř a krátce podusíme. Pak vmícháme salám nakrájený na nudličky, drobně nakrájenou cibuli (tu druhou) a dusíme ještě 2 minuty. Horkou směsí naplníme čerstvě připravené bramboráky, přeložíme je v půli a podáváme.
Příprava bramboráků:
Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli ustát, pak tekutinu slijeme, přidáme rozetřený česnek, mouku, mléko, vejce, majoránku, pepř a sůl a na oleji smažíme po obou stranách tenké bramboráky.
Doporučení:
Ani při přípravě tohoto jídla se meze nápadům na vylepšení nekladou. Pokud máte svůj vlastní osvědčený recept na přípravu mletého masa, tak s chutí do toho! Osobně žádné výhrady k přípravě mletého masa nemám, ale tak - jako asi každý - mám svůj vlastní recept na „nejlepší“ bramborky – jak se také bramborákům v některých koutech naší vlasti říká. Osobně do bramboráků mouku ani mléko nepřidávám, nebo jen malé množství mouky v případě, že nastrouhané brambory hodně pouští vodu. Mouka se dá velmi dobře nahradit drcenými ovesnými vločkami. Do bramboráků dávám navíc nadrobno nakrájenou cibulku a trochu kmínu. Oku lahodící jsou také malé bramboráčky smažené na lívanečníku. No, ale vy máte určitě svůj vlastní „nejlepší“ recept na bramboráky a tak si již jen otevřeme dobře vychlazené české pivo a popřejeme dobrou chuť!
Ne že by to byla tak zajímavá a důležitá informace, ale podařilo se mi u tohoto receptu zjisti také energetickou hodnotu jedné porce = 3234 kJ, což je sice asi číslo poměrně velké, ale nás to od přípravy lákavého pokrmu rozhodně neodradí.
Příprava bramboráků:
Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli ustát, pak tekutinu slijeme, přidáme rozetřený česnek, mouku, mléko, vejce, majoránku, pepř a sůl a na oleji smažíme po obou stranách tenké bramboráky.
Doporučení:
Ani při přípravě tohoto jídla se meze nápadům na vylepšení nekladou. Pokud máte svůj vlastní osvědčený recept na přípravu mletého masa, tak s chutí do toho! Osobně žádné výhrady k přípravě mletého masa nemám, ale tak - jako asi každý - mám svůj vlastní recept na „nejlepší“ bramborky – jak se také bramborákům v některých koutech naší vlasti říká. Osobně do bramboráků mouku ani mléko nepřidávám, nebo jen malé množství mouky v případě, že nastrouhané brambory hodně pouští vodu. Mouka se dá velmi dobře nahradit drcenými ovesnými vločkami. Do bramboráků dávám navíc nadrobno nakrájenou cibulku a trochu kmínu. Oku lahodící jsou také malé bramboráčky smažené na lívanečníku. No, ale vy máte určitě svůj vlastní „nejlepší“ recept na bramboráky a tak si již jen otevřeme dobře vychlazené české pivo a popřejeme dobrou chuť!
Ne že by to byla tak zajímavá a důležitá informace, ale podařilo se mi u tohoto receptu zjisti také energetickou hodnotu jedné porce = 3234 kJ, což je sice asi číslo poměrně velké, ale nás to od přípravy lákavého pokrmu rozhodně neodradí.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.84
Hodnoceno: 25911 krát