Vítězem soutěže o nejlepší steak je plemeno BM
16.09.2013, Kamil Malát |
Nejlepší steak je z belgického resp. britského modrobílého skotu. Tak alespoň rozhodla odborná porota při každoroční soutěži, která se pořádá na britských ostrovech během konání Royal Welsh Show. Nejlépe hodnocený steak pocházel z čistokrevné, třiadvaceti měsíční, jalovice, která měla na háku 395 kg a byla zatříděna do třídy E2. Na druhém místě se pak umístila 18-ti měsíční kříženka opět s plemenem belgické modrobílé. Není to poprvé, co maso z tohoto plemene dominuje podobným degustačním soutěžím a nabourává tak zakořeněnou nepravdu o špatných chuťových vlastnostech masa z tohoto plemene.
Aby mohl být steak do soutěže s názvem 'ASDA/ABP BeefLink Steak Competition' nominován, musí být kvalitativně splňovat požadavky 'Asda's Extra Special range', což jsou produkty splňující ta nejpřísnější kvalitativní kritéria řetězce ASDA. Kromě toho musí být maso (resp. jatečný kus ze kterého daný steak pochází) zařazeno do třídy zmasilosti E nebo U a vážit mezi 300 – 380 kg. Maso před hodnocením pak zraje 28 dní.
Aby mohl být steak do soutěže s názvem 'ASDA/ABP BeefLink Steak Competition' nominován, musí být kvalitativně splňovat požadavky 'Asda's Extra Special range', což jsou produkty splňující ta nejpřísnější kvalitativní kritéria řetězce ASDA. Kromě toho musí být maso (resp. jatečný kus ze kterého daný steak pochází) zařazeno do třídy zmasilosti E nebo U a vážit mezi 300 – 380 kg. Maso před hodnocením pak zraje 28 dní.