Hovězí plátky v houbové omáčce
Ingredience:
4 hovězí plátky, 1 cibule, 40g hladké mouky, 20 kuliček černého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 dl smetany, 1/2 masoxu, 3 lžíce sušených hub, 1 lžička plnotučné hořčice, citrónová šťáva, olej, sůl
Postup:
Plátky naklepeme, na obvodu 2-3x nařízneme, osolíme, potřeme olejem a necháme asi 20 minut odstát. Na kolečka pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji v papiňáku, plátky poprášíme moukou, kterou zamáčkneme a opečeme je po obou stranách (asi po 4 minutách) také přímo v papiňáku. Zalijeme vřelou vodou, přidáme koření a masox, uzavřeme a dusíme 30 až 40 minut. Měkké plátky vyjmeme, do vařící se omáčky nalijeme smetanu, ve které můžeme rozkvedlat zbylou mouku, hořčici, sůl a 5 - 6 minut povaříme. Procedíme, přidáme houby (čerstvé nebo sušené podusíme doměkka mimo), citrónovou šťávu a plátky a prohřejeme. Příloha - rýže, houskový knedlík.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82
Hodnoceno: 27814 krát