Hovězí ořech s párky a slaninou
Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý. Přece nepokazíme kus kvalitního masa sójou a drůbežím separátem. Doporučujeme párky pikantnější.
Ingredience:
600 g hovězího (ořech), 1,5 párku (tedy 3 nožičky), 10 dkg slaniny, 1 větší cibule, 2 lžičky sladké papriky, hladká mouka, olej, sůl, pepř, smetana
Postup:
Hovězí maso prošpikujeme polovinou slaniny nakrájené na nudličky a polovinou z párků (tedy 1,5 nožičky). Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme prošpikované maso, které po všech stranách osmažíme a zasypeme sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a dusíme, pokud maso nezměkne. Maso vyjmeme, přidáme zbylé, na kostičky nakrájené párky a stejným způsobem upravený zbytek slaniny. Omáčku zahustíme jíškou a provaříme. Na konec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky (4), klademe na talíř spolu s knedlíky a zalijeme omáčkou. Ozdobíme např. kolečkem červené cibule a podáváme.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82
Hodnoceno: 28443 krát