Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker
Fotky:




Hovězí ořech s párky a slaninou

Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý. Přece nepokazíme kus kvalitního masa sójou a drůbežím separátem. Doporučujeme párky pikantnější.
Ingredience:
600 g hovězího (ořech), 1,5 párku (tedy 3 nožičky), 10 dkg slaniny, 1 větší cibule, 2 lžičky sladké papriky, hladká mouka, olej, sůl, pepř, smetana
Postup:
Hovězí maso prošpikujeme polovinou slaniny nakrájené na nudličky a polovinou z párků (tedy 1,5 nožičky). Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme prošpikované maso, které po všech stranách osmažíme a zasypeme sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a dusíme, pokud maso nezměkne. Maso vyjmeme, přidáme zbylé, na kostičky nakrájené párky a stejným způsobem upravený zbytek slaniny. Omáčku zahustíme jíškou a provaříme. Na konec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky (4), klademe na talíř spolu s knedlíky a zalijeme omáčkou. Ozdobíme např. kolečkem červené cibule a podáváme.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.82 Hodnoceno: 28443 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz