Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené, neuzené a bez křenové omáčky. My to budeme vkládat do úst s knedlíkem.
Ingredience:
Uzený hovězí jazyk, hladká mouka, máslo, křen, mléko, smetana, sůl
Postup:
Jazyk vaříme až změkne. Pokud jsme nekoupili jazyk již oloupaný, učiníme tak ještě za tepla. Měkký jazyk nakrájíme mírně šikmo na tenké plátky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a mlékem. Přivedeme do varu a za stálého míchání povaříme. Přidáme smetanu a omáčku přecedíme na čerstvě nastrouhaný křen. Promícháme a máme hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.84
Hodnoceno: 25166 krát