Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker
Fotky:



Zálesácký guláš

Vařil-li pravý zálesák guláš, přidal všechno co měl v množství přiměřeném. Muselo toho být hodně, muselo to být vydatné a muselo to chutnat. Základem vždy bylo maso a fazole. Maso se ulovilo, fazole vezla nákladní mula. Uvařme si guláš zámožnějšího zálesáka, který měl nákladních mul několik a vše potřebné vláčel nedozírnou prérií s sebou. A žádné otálení, nebo se na nás vrhnou hladoví kojoti.
Ingredience:
600 g hovězí kližky, 200 g fazolí (nebo sójových bobů), hrst sušených hub, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 stroužky česneku, 50 g slaniny, 10 dkg hrášku s mrkví, mletá paprika (zálesák měl určitě pálivou), sůl, pepř, kmín, majoránka, hladká mouka, tuk
Postup:
Fazole a houby den předem odděleně namočíme. V den přípravy fazole uvaříme, houby nakrájíme a rovněž uvaříme (pokud použijeme k podlévání vodu, v níž se houby máčely, bude mít guláš výraznější houbovou příchuť).Uvaříme rovněž hrášek s mrkví. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a na kostky nakrájené maso. Krátce osmahneme, osolíme, opepříme. Podlijeme, přidáme kmín a rajčatový protlak. Pod pokličkou dusíme, až je maso téměř měkké. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme teplou vodou, přidáme utřený česnek a majoránku a dodusíme do úplného změknutí masa. Přidáme vařené fazole, vařený hrášek s mrkví, vařené houby a nakrájenou orestovanou slaninu. Krátce povaříme, dochutíme a podáváme. Nejlépe s chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
  Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.83 Hodnoceno: 26717 krát


« Předchozí recept  | Na seznam |   Následující recept »


Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz