Plzeňský karbonát
Ingredience:
80 dkg zadního hovězího, 2 párky, 5 lžic oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 0,1 l plzeňského piva, 1 lžička sladké mleté papriky, bobkový list, pepř
Postup:
Z opláchnutého válečku hovězího masa nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu cibuli, přidáme plátky masa a po obou stranách osmahneme, mírně podlijeme vodou, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání. Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou, po zasmahnutí podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme pivo, bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme ze šťávy bobkový list. Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným a nakrojeným párkem a podušenou druhou cibulí nakrájenou na kolečka. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Ohodnoťte tento recept:
Ohodnoťte tento recept známkou od 1 do 5 (jako ve škole)
Známka receptu: 2.83
Hodnoceno: 26072 krát