Spotřeba hovězího masa opět klesla
04.08.2014, Kamil Malát |
Dlouhodobý trend snižování spotřeby hovězího masa se v loňském roce opět prohloubil. Ukazují to poslední data Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) zveřejněné ve zprávě o stavu českého zemědělství. Podle těchto údajů se spotřeba hovězího masa v roce 2013 dostala na úroveň 7,3 kg/rok, což je historicky nejnižší hodnota. Autoři studie to přičítají zejména snižující se kupní síle obyvatelstva.
Velkou měrou se však na tom jistě podílí i různé rádoby vědecké studie o škodlivosti konzumace červeného masa či zprávy o negativním dopadu chovu skotu na světové klima. Zářným příkladem je pak nejnovější americká studie (článek na portále novinky.cz ZDE, celá studie v AJ pak ZDE), která tvrdí, že ekologická stopa hovězího je mimořádně vysoká a proto že by lidé měli omezit spotřebu hovězího. Chtělo by se dodat na čí objednávku asi tato práce vznikla?
Velkou měrou se však na tom jistě podílí i různé rádoby vědecké studie o škodlivosti konzumace červeného masa či zprávy o negativním dopadu chovu skotu na světové klima. Zářným příkladem je pak nejnovější americká studie (článek na portále novinky.cz ZDE, celá studie v AJ pak ZDE), která tvrdí, že ekologická stopa hovězího je mimořádně vysoká a proto že by lidé měli omezit spotřebu hovězího. Chtělo by se dodat na čí objednávku asi tato práce vznikla?