Netradiční aukce s netradičním hostem
17.06.2020, Kamil Malát |
Netradiční aukce s netradičním hostem. Tak vypadaly úterní výběry býků na cunkovské odchovně. Poprvé v historii dražeb býků došlo ke kombinaci možnosti přihazovat na zájmové býky nejenom přímo v hledišti, ale také přes internet. Několik zaregistrovaných koupěchtivých chovatelů, mezi nimiž byli i cizinci, přihazovalo online během probíhající aukce a ovlivňovalo tak konečnou cenu býků. Na místo samé si pak přijeli zakoupit býky i hosté z Maďarska, kteří investovali mj. do nákupu nejlepšího býka dne – charolaiského Fakíra Agrochyt R (ISI 310). Zajímavým zpestřením dne bylo rovněž kulinářské umění známého kuchaře Jana Punčocháře, který připravoval steaky z mladého angusského býčka.
Punčochář je šéfkuchařem pražské restaurace Grand Cru Restaurant a majitelem restaurace U Matěje. Veřejnosti je pak známý především díky televizní gastronomické soutěže MasterChef.
E-aukce pak bude využita i na připravovanou říjnovou dražbu plemenných jalovic, kterou Pavel Kozák již několik let pravidelně organizuje v polovině října.
Punčochář je šéfkuchařem pražské restaurace Grand Cru Restaurant a majitelem restaurace U Matěje. Veřejnosti je pak známý především díky televizní gastronomické soutěže MasterChef.
E-aukce pak bude využita i na připravovanou říjnovou dražbu plemenných jalovic, kterou Pavel Kozák již několik let pravidelně organizuje v polovině října.