Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
Dotace (612)
Legislativa (243)
Šlechtění (353)
Výběry býků (504)
Výstavy (431)
Zdraví (285)
Pozvánky (574)
Zajímavosti (363)
Ze svazu (693)
všechny novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker

Jak má vypadat masný skot v roce 2030?

16.08.2024,  Matěj Šašek  

Je český trh specifický díky místním tradicím, nebo se v celé Evropě vyvíjí podobně? Mají se chovatelé zaměřit na maximální podíl steakového masa? Bude klíčová kvalita masa z pohledu křehkosti a mramorování? Bude společnost z environmentálních důvodů vyžadovat „grass-fed“ hovězí nebo bude chtít co nejšťavnatější maso vyžadující velké množství obilovin v krmivu? Jak ovlivní téma skleníkových plynů poptávku po hovězím mase? Na tyto a mnohé další otázky bychom se chtěli zeptat našich odběratelů v panelové diskusi, která proběhne ve čtvrtek 22. srpna 2024 od 11:30 hodin na Výstavišti v České Budějovice v pavilonu Z jako součást doprovodného programu Jihočeské beef show. Účast v debatě potvrdili například Karel Pilčík (MP Krásno), Jiří Štengl (Maso Brejcha), René Kaňa (Albert) a Stanislav Sekyra (Rohlík).

Úroveň chovatelství masného skotu v Česku se blíží světové špičce. Díky plemenným hodnotám, genomice, ultrazvukovému měření živých zvířat a téměř neomezeným možnostem získávat dobře definovanou genetiku z celého světa dokážeme šlechtit zvířata požadovaných vlastností. Neexistuje však nic jako ideální zvíře. Každý chovatel si proto musí vybrat vlastnosti, které jsou pro něj nejdůležitější. Jedním z hlavních hledisek jsou požadavky od zpracovatelů, maloobchodních prodejců nebo gastronomie.

Předpokládáme, že se debaty zúčastní 5-7 odborníků z oblasti zpracovatelského průmyslu, gastronomie a maloobchodu. Témata debaty budou dopředu určena a debata bude moderována zástupcem chovatelů.
Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz