Ani letos nebude na výstavě chybět kvalitní hovězí
17.01.2025, Kamil Malát |
Během letošního ročníku národní výstavy hospodářských zvířat v Brně náš svaz bude pokračovat v úspěšné spolupráci s Ekologickou farmou Rudimov, která pro nás na výstavě bude zajišťovat propagaci kvalitního hovězího masa. I letos se tedy mohou naši hosté a návštěvníci svazového stánku těšit na nabídku výrobků z kvalitního českého hovězího masa z masných plemen skotu. Farma Rudimov se zabývá chovem aberdeen anguse, a tak i maso, které nabízí prostřednictvím své obchodní značky Masozluky.cz, bude pocházet z tohoto masného plemene.
Rodinná Farma Rudimov pana Žáka začala s hospodařením v roce 2003. Chov zapojený v systému ekologického zemědělství se nachází v malebném podhůří Bílých Karpat, kde se Žákovi zaměřují se chov skotu plemene aberdeen angus a na chov ovcí plemene romney marsh. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. welfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.
Aby mohli svým zákazníkům zaručit prvotřídní kvalitu nabízeného masa, vybudovali v roce 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se zde ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. Kromě řezů masa a vnitřností si u rudimovských můžete objednat domácí, na dřevě uzené klobásky a paštiky. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.
Na produkty z Farmy Rudimov je možné narazit v obchodech, e-shopu i v luxusních restauracích napříč celou republikou. Jsou jimi například poctivá paštika bez zbytečný éček a rychlosolí. Klobásy jenom z masa, koření a česneku uzené na ovocném dřevě či jehněčí hřebínek, který získal ocenění Česká biopotravina roku 2020 v kategorii Steakových mas. Pyšnit se však mohou celou řadou dalších ocenění: Biopotravina roku 2021 v kategorii steaková masa - Jehněčí T-bonek BIO, Biopotravina roku 2024 v kategorii steaková masa - Jehněčí ossobuco BIO, Regionální potravina Zlínského kraje 2021 za Jehněčí klobásu, Regionální potravina Zlínského kraje 2022 za Baby beef párek či Regionální potravina Zlínského kraje 2024 za Hovězí Rib Eye steak BIO.
Mezi horké novinky novinky v nabídce rudimovských patří hovězí rillettes, vepřové klobásy a trvanlivé paštiky (francouzská, italská, mexická).
Více se o aktivitách této farmy můžete dozvědět z následujícího videa:
Rodinná Farma Rudimov pana Žáka začala s hospodařením v roce 2003. Chov zapojený v systému ekologického zemědělství se nachází v malebném podhůří Bílých Karpat, kde se Žákovi zaměřují se chov skotu plemene aberdeen angus a na chov ovcí plemene romney marsh. Zvířata se celoročně pasou na loukách a jsou chována v souladu s jejich přirozenými potřebami (tzv. welfare). Zároveň tak také pomáhají s nenásilnou údržbou této krásné, chráněné krajiny.
Aby mohli svým zákazníkům zaručit prvotřídní kvalitu nabízeného masa, vybudovali v roce 2014 certifikovanou bourárnu a zpracovnu Masozluky.cz. Maso z chovaných zvířat se zde ručně bourá a dále zpracovává. Vybrané kousky dobytka po šetrné porážce zrají metodou Dry Aging (staření masa metodou suchého zrání). Získávají tak neopakovatelnou křehkost a opravdu plnou chuť. Kromě řezů masa a vnitřností si u rudimovských můžete objednat domácí, na dřevě uzené klobásky a paštiky. V celém provozu je zachována ruční výroba s individuálním přístupem jak k surovině, tak k požadavkům zákazníka.
Na produkty z Farmy Rudimov je možné narazit v obchodech, e-shopu i v luxusních restauracích napříč celou republikou. Jsou jimi například poctivá paštika bez zbytečný éček a rychlosolí. Klobásy jenom z masa, koření a česneku uzené na ovocném dřevě či jehněčí hřebínek, který získal ocenění Česká biopotravina roku 2020 v kategorii Steakových mas. Pyšnit se však mohou celou řadou dalších ocenění: Biopotravina roku 2021 v kategorii steaková masa - Jehněčí T-bonek BIO, Biopotravina roku 2024 v kategorii steaková masa - Jehněčí ossobuco BIO, Regionální potravina Zlínského kraje 2021 za Jehněčí klobásu, Regionální potravina Zlínského kraje 2022 za Baby beef párek či Regionální potravina Zlínského kraje 2024 za Hovězí Rib Eye steak BIO.
Mezi horké novinky novinky v nabídce rudimovských patří hovězí rillettes, vepřové klobásy a trvanlivé paštiky (francouzská, italská, mexická).
Více se o aktivitách této farmy můžete dozvědět z následujícího videa: