|
![](IMG/lmt_b2.gif) |
Hlavní nabídka |
![](IMG/lmt_e.gif) |
![](IMG/lmt_b2.gif) |
Plemena |
![](IMG/lmt_e.gif) |
|
|
![](IMG/p1.gif) | Aberdeen angus |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Belgické modré |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Blonde d'Aquitaine |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Galloway |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Gasconne |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Hereford |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Highland |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Charolais |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Limousine |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Masný simentál |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Piemontese |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Salers |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Aubrac |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Parthenaise |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Shorthorn |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Texas longhorn |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Bazadaise |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Wagyu |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Vosgienne |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Rouge des Prés |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Andorrské hnědé |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Dexter |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Pinzgauer |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Chianina |
|
|
|
![](IMG/p1.gif) | Uckermärker |
|
|
|
|
Zajímavosti
31.03.2015 |
|
Pavel Maurer: Podrobná informace o steaku je důležitá |
|
Každou sobotu a neděli krátce po 12. hodině vysílá Radiožurnál glosu Pavla Maurera, propagátora dobrého jídla a kvalitního stravování doma i v restauracích. Ve svých glosách se zamýšlí nad úrovní gastronomie v Česku. Posluchač se tak dozví, jaké jsou zvyklosti v dávání spropitného, jak poznat dobrou restauraci, co to je kvalitní kuchyně a servis a další zajímavé informace. V sobotu 28.3. dal pan Maurer prostor také hovězímu masu, jeho mluvené slovo si můžete poslechnout v odkazu níže. Tak snad i on svou troškou do mlýna přispěje k tomu, aby se lidé zajímali o původ hovězího masa a to nejen toho, které jim přistane na talíři v restauraci. Jak sám propagátor říká, nejezme, nepijme a pokud možno ani nežijme blbě:-)!
|
|
Pavla Vydrová |
»poslech» |
16.03.2015 |
|
Inseminační kurz |
|
Střední škola zemědělská a veterinární Lanškroun pořádá pro absolventy zemědělských a veterinárních oborů i ostatních oborů inseminační kurz završený závěrečnou teoretickou a praktickou zkouškou. Cena kurzu 6.600 Kč včetně DPH. Všechny potřebné informace jako je přesný termín, přihlášku a další organizační podrobnosti najdete v odkazu.
|
|
Kamil Malát |
» podrobnosti o kurzu » |
06.03.2015 |
|
You're Better on Beef |
|
![Youre Better on Beef (autor: archiv ČSCHMS)](novinky_thumb.php?id=1371) Jezte hovězí, budete výkonnější. You're Better on Beef - tak přesně tento slogan je ústředním motivem vtipného spotu k propagaci spotřeby hovězího masa. Byť klip pochází z Austrálie, má jistě celosvětovou platnost. Video na youtube si můžete prohlédnout v odkazu níže.
|
|
Kamil Malát |
» video zde » |
27.02.2015 |
|
Limousine - plemeno měsíce |
|
![Limousine - plemeno měsíce (autor: archiv ČSCHMS)](novinky_thumb.php?id=1362) Redakce časopisu Náš chov se rozhodla od letošního roku zařadit do svého magazínu novou rubriku nazvanou "plemeno měsíce". V každém čísle bude postupně chovatele seznamovat s jednotlivými plemeny, a to nejenom skotu. Jako úplně první bylo do únorového čísla zařazeno plemeno limousine. Nejste-li odběratelem tohoto chovatelského časopisu a máte-li zájem přečíst si zveřejněné informace, v odkazu níže najdete s laskavým svolením redakce tento materiál ke stažení.
|
|
Kamil Malát |
Náš chov LI.pdf |
20.02.2015 |
|
Skutečná cena levných potravin |
|
![Skutečná cena levných potravin (autor: archiv ČSCHMS)](novinky_thumb.php?id=1356) "Je nesmyslné odvést zvířata z pastvin, zavřít je do velkochovů a krmit je tím, co vypěstujeme," říká Philip Lymbery, autor knihy Farmageddon. Vloni vydaná knížka Farmageddon Philipa Lymberyho vzbudila v Británii patřičný rozruch. Popisuje totiž katastrofální stav současné výroby potravin, zejména masa, a nabízí alternativy. Lymbery je zároveň ředitelem organizace Compassion in World Farming (Soucit ve světovém zemědělství), jejíž česká pobočka mu koncem ledna uspořádala přednášku na základě níž vznikl následující rozhovor. Souhlasíte s jeho názory?
|
|
A2Alarm |
» celý rozhovor ZDE » |
05.02.2015 |
|
Technologie sexace dávek slaví 15. let |
|
![Technologie sexace dávek slaví 15. let (autor: archiv ČSCHMS)](novinky_thumb.php?id=1350) Technika komerčního sexování semene slaví již patnáctileté jubileum. První sexované inseminační dávky byly na trh uvedeny v roce 2000 britskou inseminační společnosti Cogent. Ta byla od prvopočátku průkopníkem metody sexace a i dnes je hlavním lídrem v tomto oboru. Díky nemalým investicím této firmy, vědeckému a technologickému pokroku dnes dosahuje úroveň spolehlivosti narození kýženého pohlaví v průměru 92 %, přičemž v počátcích to bylo "pouhých" 85 %.
|
|
Kamil Malát |
» zobrazit celý text » |
28.01.2015 |
|
Inseminace v chovech masného skotu |
|
![Inseminace v chovech masného skotu (autor: archiv ČSCHMS)](novinky_thumb.php?id=1346) Využití inseminace v masných stádech má v České republice bohužel dlouhodobě klesající tendenci. Tato metoda plemenitby, zejména komerčními chovateli mnohdy opomíjená nebo dokonce přímo zavrhovaná, má však své nesporné výhody, a to nejen z pohledu tolik potřebného genetického pokroku (v inseminaci působí ti nejlepší býci), ale v menších chovech vychází zcela nezpochybnitelně lépe i ekonomicky. Hlavní vlna inseminace v masných chovech pomalu začíná, a tak neváhejte a vybírejte býky z mnoha nabídek českých, ale i zahraničních firem. Odkazy na katalogy některých zahraničních nabídek francouzských plemen najdete v odkazech níže.
|
|
Kamil Malát |
» přejít na odkazy s katalogy býků » |
12.01.2015 |
|
Import irského hovězího do USA má zelenou |
|
![Import irského hovězího do USA má zelenou (autor: archiv ČSCHMS)](novinky_thumb.php?id=1337) Irsko je první zemí Evropské unie, která se může se svým hovězím masem vrátit na trh Spojených států. Stane se tak poprvé po více než 15 letech. USA dovoz z EU před lety zakázaly kvůli obavám z šíření takzvané nemoci šílených krav. Spojené státy zrušily zákaz dovozu už v březnu minulého roku, kontroly ale pokračovaly i nadále. Irsko prý nyní splnilo všechny podmínky, aby do Spojených států mohlo hovězí maso vyvážet. Podle některých expertů by to mohlo přinést vyšší výkupní ceny hovězího.
|
|
Kamil Malát |
» číst celý text » |
07.12.2014 |
|
Ceny hovězího masa v USA stoupají |
|
![Ceny hovězího masa v USA stoupají (autor: archiv ČSCHMS)](novinky_thumb.php?id=1329) Stavy skotu v USA se letošním roce podle údajů Ministerstva zemědělství USA snížily na nejnižší úroveň od roku 1951. Hlavní příčinnou jsou letošní sucha, která Spojené státy postihla. Ceny hovězího tak postupně stoupají, zatímco výroba hovězího masa se snižuje a očekává se, že v příštím roce klesne o 3,2 procenta na 23,736 miliardy liber, což dle prognóz USDA vůbec nejnižší výroba od roku 1993.
|
|
Kamil Malát |
|
05.11.2014 |
|
Zemědělecem roku opět firma Úsovsko EKO |
|
![Zemědělecem roku opět firma Úsovsko EKO (autor: archiv ČSCHMS)](novinky_thumb.php?id=1317) Vítězem 13. ročníku soutěže Zemědělec roku se v letošním roce, stejně jako loni, stala společnost Úsovsko EKO. Tento zemědělský podnik z Klopiny na Šumpersku je rovněž členem našeho svazu. Výsledky byly dnes vyhlášeny ve Slovanském domě. V soutěži, kterou pořádá vydavatelství Profi Press a týdeník Zemědělec, zemědělské podniky hodnotí odborníci z Ústavu zemědělské ekonomiky a informací na základě loňských ekonomických výsledků. Gratulujeme.
|
|
Kamil Malát |
|
|
Ekonomické indexy: |
Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů
|
|
|
Novinky emailem: |
Chcete být pravidelně informováni o novinkách na tomto webu? Stačí pouze zadat Vaši emailovou adresu.
|
|
|
Sommet de l’Elevage 2024: |
|
|
|
Kalendář akcí: |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | |
|
|
|
Počet členů ČSCHMS: |
Aktuální počet členů ČSCHMS: 1183
z toho: 679 řádných • 492 zájmových • 12 čestných (stav k 15.3.2024)
» Přihláška do ČSCHMS zde «
|
|
|
Navštivte spřátelené weby: |
|
|
|
Oblíbené plemeno: |
Nevyhovuje Vám fotka v záhlaví webu? Chcete si změnit vzhled stránek? Vyberte si níže Vaše oblíbené plemeno...
|
|
|
|
|
|