|
|
Hlavní nabídka |
|
|
Plemena |
|
|
|
| Aberdeen angus |
|
|
|
| Belgické modré |
|
|
|
| Blonde d'Aquitaine |
|
|
|
| Galloway |
|
|
|
| Gasconne |
|
|
|
| Hereford |
|
|
|
| Highland |
|
|
|
| Charolais |
|
|
|
| Limousine |
|
|
|
| Masný simentál |
|
|
|
| Piemontese |
|
|
|
| Salers |
|
|
|
| Aubrac |
|
|
|
| Parthenaise |
|
|
|
| Shorthorn |
|
|
|
| Texas longhorn |
|
|
|
| Bazadaise |
|
|
|
| Wagyu |
|
|
|
| Vosgienne |
|
|
|
| Rouge des Prés |
|
|
|
| Andorrské hnědé |
|
|
|
| Dexter |
|
|
|
| Pinzgauer |
|
|
|
| Chianina |
|
|
|
| Uckermärker |
|
|
|
|
Zajímavosti
30.06.2010 |
|
Ministrem zemědělství se stal Ivan Fuksa z ODS |
|
Sedm hodin trvalo vyjednavačům tří koaličních stran, než našli shodu na obsazení křesel ve vznikající vládě. Klíčová reformní ministerstva - finance, zdravotnictví i sociální věci - pro sebe nakonec získala TOP 09. Věci veřejné si zase na úkor ODS prosadily vnitro i dopravu. Občanští demokraté udrželi kontrolu alespoň nad "eurodotačními" resorty životního prostředí a zemědělství, podléhat jim má rovněž obrana a justice. Na křeslo ministra zemědělství usedne Ivan Fuksa, doposud první náměstek na ministerstvu financí.
|
|
Kamil Malát |
» více » |
09.02.2010 |
|
Elektronická aukce býků charolais ve Francii |
|
Francouzská plemenná kniha charolais (HBC) se rozhodla uspořádat historicky první elektronickou aukci mladých býčků, kteří byli zařazeni do programu "Easy calving" pro snadné telení. Z 800 předselektovaných býčků z celé Francie jich bude nakonec draženo celkem 52. Katalog se všemi potřebnými údaji najdete v příloze této zprávy. Aukce se bude konat 25. února, přičemž vyvolávací cena býčků je stanovena na 2400 EUR s minimálním příhozem 20 EUR. Přihazovat na býky lze také prostřednictvím emailu contact@charolaise.fr či faxu +33(0)386597719. Více informací lze získat u Cécile Laine z HBC (tel: +33(0)386597717, email: contact@charolais-expansion.com).
|
|
Kamil Malát |
» další info (FR) » |
14.01.2010 |
|
Angus Burger v Plzni |
|
Pro milovníky kvalitního hovězího masa a zároveň příznivce rychlého občerstvení máme skvělou zprávu. V plzeňském obchodním centru Olympia otevřela rodina Silovských ze Soběsuk, kteří jsou i členy našeho svazu, nové rychlé občerstvení s názvem Angus Burger. Angus Burger – to je šťavnatý plátek skvělého hovězího masa připravovaný na grilu. Maso pochází výhradně z mladých angusů z české ekologické farmy. Ochutnejte pravý burger, který kvalitou i chutí předčí vaše představy.
|
|
Kamil Malát |
» www stránky Angus Burger » |
12.01.2010 |
|
Elektronické označování skotu v ČR již brzy! |
|
ČSCHMS dlouhodobě usiluje o to, aby bylo legislativně oficiálně umožněno označovat skot elektronickými ušními známkami (EID). Po několika neúspěšných pokusech z minulosti se nyní zdá, že se možná začíná blýskat na lepší časy a že i čeští chovatelé budou moci brzy využít tohoto moderního označovacího prostředku. Ve shodě s ostatními chovatelskými svazy skotu jsme na MZe předložili žádost o novelizaci vyhlášky o označování hospodářských zvířat, která by používání ušní známky s čipem právně ošetřila. Nechceme předjímat, ale zatím se zdá, že náš návrh bude vyslyšen.
|
|
Kamil Malát |
» číst více » |
13.09.2009 |
|
Jak připravit nejlepší steak? Základem je dobré maso |
|
Minulou sobotu se v Lidových novinách objevil článek věnující se hovězímu masu. Mezi třemi odborníky, kteří radí, jak maso vybírat a jak pořádný steak připravit, je i "svazový" kuchař Libor Kunt. Ten již několik let s naším svazem spolupracuje při různých výstavách a jiných akcích, kde nabízíme steaky na grilu. Propagace kvalitního hovězího, a českého především, není nikdy dost, tím spíš, zazní-li v článku upoutávka na svazovou hovězí kuchařku.
|
|
Lidové noviny |
» přejít na článek » |
31.07.2009 |
|
Vědci dokázali, že biopotraviny nejsou zdravější |
|
Biopotraviny nejsou zdravější než normálně vyráběné potraviny. Vyplývá to z výsledků britské studie, která byla zveřejněna ve středu. Podle ní nejsou důkazy o tom, že by biostrava přinášela nějaké zvláštní zdravotní výhody. Existují malé rozdíly ve výživné hodnotě obou typů potravin, ale není žádný důkaz o jejich zvláštním vlivu na zdraví populace, informovali britští vědci.
|
|
Denik.cz |
» více » |
07.07.2009 |
|
Jak poznat kvalitní hovězí? |
|
Jíte vyzrálé hovězí? Jiné byste ani jíst neměli! Málokdo může tvrdit, že si pravidelně pro domácí potřebu kupuje kvalitní hovězí maso. Přesněji řečeno: hovězí z mladého kusu, které bylo správně zpracováno.
|
|
www.ireceptar.cz |
» zobrazit celý článek » |
09.06.2009 |
|
Výsledky průzkumu značení hovězího neuspokojivé |
|
Agrární komora ČR ve spolupráci s naším svazem dnes pořádali tiskovou konferenci na které byla prezentována problematika původu a značení hovězího masa. Cílem této tiskové konference bylo seznámit zástupce médií s výsledky celorepublikového šetření úrovně značení a původu hovězího masa nabízeného v jednotlivých obchodních řetězcích.
|
|
Kamil Malát |
» ukázat celou zprávu » |
03.02.2009 |
|
Krávy v Česku mrznou, žijí jako divoká zvěř píší LN |
|
Ve včerejším vydání deníku Lidové noviny se objevil velmi "zajímavý" a zejména "vysoce odborný" článek na téma týrání skotu při pobytu venku v zimním období. Z článku, ale i z diskuze, je patrná "vysoká fundovanost" některých "odborníků", kteří podobné nesmysly píší, aniž by měli o dané problematice jakoukoliv znalost. Inu, periodik je moc a noviny holt musí vyjít každý den. Věřme jen, že blbost není nakažlivá....
|
|
Lidové noviny |
» číst článek » |
06.01.2009 |
|
Uzenáři nechtějí do supermarketů, budují vlastní sítě prodejen |
|
Tuzemští producenti masa a uzenin se začínají osmělovat. Aby nemuseli podstupovat tvrdý boj o regály v supermarketech a prodávat svůj sortiment pod cenou, budují někteří z nich sítě vlastních prodejen. "Do supermarketů nechceme. Tlačí nás s cenou dolů, a tím nás nutí vyrábět nekvalitní výrobky," vysvětluje Libor Kunt, vedoucí obchodu zemědělské společnosti Astur Straškov z Litoměřicka, která v pondělí otevřela pátou prodejnu masa a uzenin v pražských Letňanech. Další čtyři prodejny má firma v okolí Roudnice nad Labem.
|
|
www.idnes.cz |
» celý článek » |
|
Ekonomické indexy: |
Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů
|
|
|
Novinky emailem: |
Chcete být pravidelně informováni o novinkách na tomto webu? Stačí pouze zadat Vaši emailovou adresu.
|
|
|
Sommet de l’Elevage 2024: |
|
|
|
Kalendář akcí: |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | |
|
|
|
Počet členů ČSCHMS: |
Aktuální počet členů ČSCHMS: 1183
z toho: 679 řádných • 492 zájmových • 12 čestných (stav k 15.3.2024)
» Přihláška do ČSCHMS zde «
|
|
|
Navštivte spřátelené weby: |
|
|
|
Oblíbené plemeno: |
Nevyhovuje Vám fotka v záhlaví webu? Chcete si změnit vzhled stránek? Vyberte si níže Vaše oblíbené plemeno...
|
|
|
|
|
|