Česká verze English version Homepage Kontakty Plemenná kniha webKUMP Junior team MilujuHovězí.cz

Hlavní nabídka
Novinky
Dotace (599)
Legislativa (233)
Šlechtění (341)
Výběry býků (494)
Výstavy (407)
Zdraví (261)
Pozvánky (548)
Zajímavosti (351)
Ze svazu (664)
všechny novinky
ČSCHMS
Zápisy
Odchovny PB
Legislativa
Šlechtění a PK
Dotace, programy
Akce, výstavy
Kontakty
Odkazy
Hovězí maso
Burza zvířat
Plemenná kniha
webKUMP

Plemena
Aberdeen angus
Belgické modré
Blonde d'Aquitaine
Galloway
Gasconne
Hereford
Highland
Charolais
Limousine
Masný simentál
Piemontese
Salers
Aubrac
Parthenaise
Shorthorn
Texas longhorn
Bazadaise
Wagyu
Vosgienne
Rouge des Prés
Andorrské hnědé
Dexter
Pinzgauer
Chianina
Uckermärker

Zajímavosti

30.06.2010
Ministrem zemědělství se stal Ivan Fuksa z ODS
Sedm hodin trvalo vyjednavačům tří koaličních stran, než našli shodu na obsazení křesel ve vznikající vládě. Klíčová reformní ministerstva - finance, zdravotnictví i sociální věci - pro sebe nakonec získala TOP 09. Věci veřejné si zase na úkor ODS prosadily vnitro i dopravu. Občanští demokraté udrželi kontrolu alespoň nad "eurodotačními" resorty životního prostředí a zemědělství, podléhat jim má rovněž obrana a justice. Na křeslo ministra zemědělství usedne Ivan Fuksa, doposud první náměstek na ministerstvu financí.
 Kamil Malát

09.02.2010
Elektronická aukce býků charolais ve Francii
Francouzská plemenná kniha charolais (HBC) se rozhodla uspořádat historicky první elektronickou aukci mladých býčků, kteří byli zařazeni do programu "Easy calving" pro snadné telení. Z 800 předselektovaných býčků z celé Francie jich bude nakonec draženo celkem 52. Katalog se všemi potřebnými údaji najdete v příloze této zprávy. Aukce se bude konat 25. února, přičemž vyvolávací cena býčků je stanovena na 2400 EUR s minimálním příhozem 20 EUR. Přihazovat na býky lze také prostřednictvím emailu contact@charolaise.fr či faxu +33(0)386597719. Více informací lze získat u Cécile Laine z HBC (tel: +33(0)386597717, email: contact@charolais-expansion.com).
 Kamil Malát

14.01.2010
Angus Burger v Plzni
Pro milovníky kvalitního hovězího masa a zároveň příznivce rychlého občerstvení máme skvělou zprávu. V plzeňském obchodním centru Olympia otevřela rodina Silovských ze Soběsuk, kteří jsou i členy našeho svazu, nové rychlé občerstvení s názvem Angus Burger. Angus Burger – to je šťavnatý plátek skvělého hovězího masa připravovaný na grilu. Maso pochází výhradně z mladých angusů z české ekologické farmy. Ochutnejte pravý burger, který kvalitou i chutí předčí vaše představy.
 Kamil Malát

12.01.2010
Elektronické označování skotu v ČR již brzy!
ČSCHMS dlouhodobě usiluje o to, aby bylo legislativně oficiálně umožněno označovat skot elektronickými ušními známkami (EID). Po několika neúspěšných pokusech z minulosti se nyní zdá, že se možná začíná blýskat na lepší časy a že i čeští chovatelé budou moci brzy využít tohoto moderního označovacího prostředku. Ve shodě s ostatními chovatelskými svazy skotu jsme na MZe předložili žádost o novelizaci vyhlášky o označování hospodářských zvířat, která by používání ušní známky s čipem právně ošetřila. Nechceme předjímat, ale zatím se zdá, že náš návrh bude vyslyšen.
 Kamil Malát

13.09.2009
Jak připravit nejlepší steak? Základem je dobré maso
Minulou sobotu se v Lidových novinách objevil článek věnující se hovězímu masu. Mezi třemi odborníky, kteří radí, jak maso vybírat a jak pořádný steak připravit, je i "svazový" kuchař Libor Kunt. Ten již několik let s naším svazem spolupracuje při různých výstavách a jiných akcích, kde nabízíme steaky na grilu. Propagace kvalitního hovězího, a českého především, není nikdy dost, tím spíš, zazní-li v článku upoutávka na svazovou hovězí kuchařku.
 Lidové noviny

31.07.2009
Vědci dokázali, že biopotraviny nejsou zdravější
Biopotraviny nejsou zdravější než normálně vyráběné potraviny. Vyplývá to z výsledků britské studie, která byla zveřejněna ve středu. Podle ní nejsou důkazy o tom, že by biostrava přinášela nějaké zvláštní zdravotní výhody. Existují malé rozdíly ve výživné hodnotě obou typů potravin, ale není žádný důkaz o jejich zvláštním vlivu na zdraví populace, informovali britští vědci.
 Denik.cz

07.07.2009
Jak poznat kvalitní hovězí?
Jíte vyzrálé hovězí? Jiné byste ani jíst neměli! Málokdo může tvrdit, že si pravidelně pro domácí potřebu kupuje kvalitní hovězí maso. Přesněji řečeno: hovězí z mladého kusu, které bylo správně zpracováno.
 www.ireceptar.cz

09.06.2009
Výsledky průzkumu značení hovězího neuspokojivé
Agrární komora ČR ve spolupráci s naším svazem dnes pořádali tiskovou konferenci na které byla prezentována problematika původu a značení hovězího masa. Cílem této tiskové konference bylo seznámit zástupce médií s výsledky celorepublikového šetření úrovně značení a původu hovězího masa nabízeného v jednotlivých obchodních řetězcích.
 Kamil Malát

03.02.2009
Krávy v Česku mrznou, žijí jako divoká zvěř píší LN
Ve včerejším vydání deníku Lidové noviny se objevil velmi "zajímavý" a zejména "vysoce odborný" článek na téma týrání skotu při pobytu venku v zimním období. Z článku, ale i z diskuze, je patrná "vysoká fundovanost" některých "odborníků", kteří podobné nesmysly píší, aniž by měli o dané problematice jakoukoliv znalost. Inu, periodik je moc a noviny holt musí vyjít každý den. Věřme jen, že blbost není nakažlivá....
 Lidové noviny

06.01.2009
Uzenáři nechtějí do supermarketů, budují vlastní sítě prodejen
Tuzemští producenti masa a uzenin se začínají osmělovat. Aby nemuseli podstupovat tvrdý boj o regály v supermarketech a prodávat svůj sortiment pod cenou, budují někteří z nich sítě vlastních prodejen. "Do supermarketů nechceme. Tlačí nás s cenou dolů, a tím nás nutí vyrábět nekvalitní výrobky," vysvětluje Libor Kunt, vedoucí obchodu zemědělské společnosti Astur Straškov z Litoměřicka, která v pondělí otevřela pátou prodejnu masa a uzenin v pražských Letňanech. Další čtyři prodejny má firma v okolí Roudnice nad Labem.
 www.idnes.cz

Strana:  «  28  29  30  31  32  33  34  35  36  » 
  Vyhledat na webu ČSCHMS:
  Přihlášení do MaSkota:
  Ekonomické indexy:
Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů

  Novinky emailem:
Chcete být pravidelně informováni o novinkách na tomto webu? Stačí pouze zadat Vaši emailovou adresu.
  Sommet de l’Elevage 2024:
  Kalendář akcí:
Červenec 2024
 1  2  3  4  5  6  7 
 8  9  10  11  12  13  14 
 15  16  17  18  19  20  21 
 22  23  24  25  26  27  28 
 29  30  31     
  Počet členů ČSCHMS:
Aktuální počet členů ČSCHMS: 1183
z toho: 679 řádných • 492 zájmových • 12 čestných (stav k 15.3.2024)
» Přihláška do ČSCHMS zde «
  Výstavy 2024:
» Jihočeská beef show «
22. - 27. 8. 2024
» Charolais & Simmental show «
5. - 6. 10. 2024

  Navštivte spřátelené weby:
  Tržní zpravodajství:
Zprávy SZIF a ČMSCH o trhu se skotem a hovězím masem:
» cenová hlášení - JUT skot «
» zprávy z trhu s hovězím «
» statistiky - počty skotu v ÚE «
  Oblíbené plemeno:
Nevyhovuje Vám fotka v záhlaví webu? Chcete si změnit vzhled stránek? Vyberte si níže Vaše oblíbené plemeno...
AA BM BA GA GS HE HI
CH LI MS PI SA AU PA
SH TX BB WA VV MM DX
Informace obsažené na webu cschms.cz nesmí být zvěřejněny bez souhlasu autorů. Prohlížením webu souhlasíte s právními podmínkami
Obsah webu: © 1991, 2006 Český svaz chovatelů masného skotu   Design & application: © 1999, 2006 WA.cz