|
 |
Hlavní nabídka |
 |
 |
Plemena |
 |
|
|
 | Aberdeen angus |
|
|
|
 | Belgické modré |
|
|
|
 | Blonde d'Aquitaine |
|
|
|
 | Galloway |
|
|
|
 | Gasconne |
|
|
|
 | Hereford |
|
|
|
 | Highland |
|
|
|
 | Charolais |
|
|
|
 | Limousine |
|
|
|
 | Masný simentál |
|
|
|
 | Piemontese |
|
|
|
 | Salers |
|
|
|
 | Aubrac |
|
|
|
 | Parthenaise |
|
|
|
 | Shorthorn |
|
|
|
 | Texas longhorn |
|
|
|
 | Bazadaise |
|
|
|
 | Wagyu |
|
|
|
 | Vosgienne |
|
|
|
 | Rouge des Prés |
|
|
|
 | Andorrské hnědé |
|
|
|
 | Dexter |
|
|
|
 | Pinzgauer |
|
|
|
 | Chianina |
|
|
|
 | Uckermärker |
|
|
|
|
České ceny hovězího masa v porovnání s EU
Výkupní ceny hovězího masa jsou v České republice poslední roky poměrně stabilní, bohužel ale stabilně nízké. Nelze se proto divit chovatelům produkující kvalitní zvířata, že svojí produkci z větší části exportují do zahraničí. Pravidelně zveřejňovaná šetření mapující ceny v celé evropské osmadvacítce jasně ukazují, že ceny placené tuzemskými zpracovateli jsou zejména v samičích kategoriích jedny z nejnižších. Zatímco švédský farmář dostane za jalovici ve třídě R3 5,04 EUR/kg, britský farmář 4,16 EUR/kg, ten český pouze 2,66 EUR/kg, což je pátá nejnižší cena v celé EU (ceny z 20. týdne 2016). U krav je situace o něco málo lepší, v kategorii mladého skotu je pak rozdíl v porovnání s cenami v ostatních členských státech nejmenší.
|
|